Uzatvorenie mosta ponad železnicu v Seredi

Sereď / To, čo sme predpokladali už dávno a písali v niekoľkých článkoch, a na čo sme aj verejne upozorňovali na stretnutí k stavu mosta, ktoré bolo na mestskom úrade, sa stalo skutočnosťou. Po uzatvorení nadjazdu ponad železnicu v Seredi sa obchádzková trasa vytýčená po rýchlostnej komunikácii R1 upchala tak, že kolóny boli od odbočky na Dolnú Stredu až po MILEX, teda presne, ako sme popísali v našich predpokladoch.

Obdobná situácia sa s najväčšou pravdepodobnosťou bude opakovať vždy počas dopravnej špičky a tak sa budú musieť ľudia nielen obrniť trpezlivosťou, ale aj dopredu rozhodnúť, kedy sa na cestu do centra mesta vydajú. S najväčšou pravdepodobnosťou to bude musieť byť minimálne o desiatky minút skôr, ako by tomu bolo za normálnych okolností. Krízové bezpečnostné situácie budú pravdepodobne na dennom poriadku. Opätovne kompetentných verejne upozorňujeme, že odbočovanie na nadjazd ponad R1 z výjazdu R1 od Trnavy na Dolnú Stredu bude vážne problematické a s najväčšou pravdepodobnosťou sa najmä menej skúsení vodiči nevyhnú kolíziám. Skôr si myslíme, že bude polícia musieť riadiť dopravu, aby v dopravnej špičke táto odbočka vôbec bola schopná absorbovať to množstvo áut, ktoré sa bude snažiť z R1 cez Dolnú Stredu do mesta dostať.

Pravdepodobne obyvateľov mesta, ale aj Dolnej Stredy čaká doba, kedy budú musieť byť mimoriadne trpezliví a je najvyšší čas rozmýšľať nad tým, kto nesie zodpovednosť za to, že nadjazd z bezpečnostných dôvodov musel byť odstavený minimálne pol roka, možno rok pred tým, ako reálne začne jeho búranie a výstavba nadjazdu nového.

Je potrebné uvedomiť si, že onedlho budú voľby a až nová vláda bude zvažovať priority, ktoré budú financované z rozpočtu v najbližšom období, teda aj na rok 2024, kedy sa o začiatku realizácie prác uvažuje.

Pýtame sa, ako je možné, že 3 roky nestačili kompetentným na prípravu všetkej dokumentácie a povolení a opätovne na všetko má doplatiť občan, ktorý zo svojich daní financuje nielen samotnú realizáciu nadjazdu, ale aj platy a benefity kompetentných osôb.

Na titulnej fotografii je zdokumentovaná kolóna, ktorá vznikla na R1 hneď po uzatvorení nadjazdu ponad železnicu v Seredi.

Vyjadrenie primátora k situácii:

Súvisiace články:

Nadjazd ponad železnicu je UZATVORENÝ. Aj pre peších!

Pre peších bude do a z centra mesta zabezpečená autobusová doprava – AKTUALIZOVANÉ

Pozrite si článok AKTUÁLNE: Po uzatvorení nadjazdu ponad železnicu sa na obchádzkovej trase po R1 vytvorili kolóny až po MILEX aj na Sereď online – nezávislé internetové noviny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *