Uzatvorenie mosta ponad železnicu v Seredi

Uzatvorenie mosta ponad železnicu v Seredi si vyžiadalo vytýčenie obchádzkových trás, z ktorých najfrekventovanejšia je nepochybne trasa po rýchlostnej komunikácii R1 od pripájača na R1 pri bývalom MILEX-e po výjazd z R1 na Dolnú Stredu.

Ide o úsek rýchlostnej komunikácie v dĺžke cca 2 kilometrov, ktorý však štát odmietol pre dopravu určiť ako „bez poplatku“, teda obchádzajúce autá by ho mohli použiť bez zakúpenia diaľničnej známky.

Pre autá, ktoré nemajú zaplatenú diaľničnú známku, bola vytýčená obchádzková trasa cez, respektíve okolo Veľkej Mače, cez Gáň, Nebojsu, a následne Dolnú Stredu, prípadne cez Sládkovičovo a Galantu.

Je smutné, že k niečomu takémuto sa konkrétne zodpovedné osoby – úradníci platení daňovými poplatníkmi znížia napriek tomu, že je to práve vinou štátnych organizácií, respektíve občan súčasnú situáciu nespôsobil.

Na túto skutočnosť sme upozornili aj verejne, s tým, že ak štát trvá na príjme možno 10, 20, 50 či 100 diaľničných známok navyše, poškodení občania by sa mali brániť a mali by trvať na kompenzácii nákladov spôsobených im minimálne počas obdobia postavenia nadjazdu pred započatím fyzických prác na búraní, respektíve výstavbe premostenia nového.

Nie je mysliteľné, aby štát vlastnú neschopnosť nákladovo niekoľkokrát prenášal na občana, ktorý všetko v konečnom dôsledku platí svojou prácou.

Pozrite si článok POZOR: Obchádzková trasa po R1 je spoplatnená diaľničnou známkou! aj na Sereď online – nezávislé internetové noviny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *