Uzatvorenie mosta ponad železnicu v Seredi

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  Na dnešnom programe predsedu Národnej rady SR Kollára bola aj návšteva Serede. Tu ho privítal primátor mesta Ondrej Kurbel. Počas krátkeho pracovného stretnutia mu predstavil najaktuálnejšie problémy mesta. K nim jednoznačne patrí aj nedávno uzatvorený most ponad železnicu, či neutešený stav železničnej stanice v našom meste.

V súvislosti mostom, ktorý spravuje Slovenská správa ciest, spadajúca pod Ministerstvo dopravy SR, vysvetlil primátor všetky podstatné súvislosti. Dopytoval sa na možnosti rýchlejšieho zavedenia niektorých opatrení, ktoré by znížili negatívne dopady uzatvoreného mosta na obyvateľstvo. Pýtal sa napríklad na možnosť vyhovieť žiadosti mesta Sereď o udelenie výnimky zo spoplatnenia 2,5 kilometrového úseku diaľnice, ktorá tvorí obchádzkovú trasu a reálne ju využívajú obyvatelia kvôli bežnému premiesťovaniu sa z jednej časti mesta do druhej. Sú preto odkázaní na zakúpenie diaľničnej známky len kvôli uzávere mosta. Žiadosti o udelenie výnimky boli doteraz zo strany ministerstva zamietnuté.

Primátor tiež požiadal predsedu národnej rady o zabezpečenie koordinácie oslovených zložiek štátu pri zabezpečení vybudovania dočasného premostenia. Zapožičanie ťažkej mostnej súpravy už prisľúbila Správa štátnych hmotných rezerv a o súčinnosť pri výstavbe boli požiadané Ministerstvo vnútra SR a Ministerstvo obrany SR.

Predseda parlamentu sa na pôde mestského úradu osobne zaangažoval a prisľúbil primátorovi rýchlejšie riešenie tejto problematiky. Mesto bude postupovať na základe dnešného stretnutia a nových informácií.

zdroj: Mesto Sereď

Pozrite si článok Primátor Ondrej Kurbel sa stretol s predsedom NR SR Borisom Kollárom. Hovorili aj o problematike uzatvoreného mosta aj na Sereď online – nezávislé internetové noviny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *