Uzatvorenie mosta ponad železnicu v Seredi

Sereď / Asi takto je možné charakterizovať súčasný stav.

K čomu vlastne došlo a ako sa súčasný stav dotkne obyvateľov mesta a firmy za nadjazdom?

Došlo k mimoriadne vážnej situácii a obyvatelia, ale ani firmy ešte nevedia presne, čo všetko bude problémom v najbližšej dobe.

Skúsme zjednodušene:

dochádzka do centra mesta (a je úplne jedno z akého dôvodu) sa každému výrazne predraží finančne, časovo a skomplikuje po stránke logistiky. Obchádzka je o minimálne 6 km dlhšia a to  v každom smere. Znamená to teda, že za ideálnych podmienok (bez zápchy na R1) bude predraženie každej cesty vo finančnom vyčíslení minimálne o 100%. Pravdepodobne viac.
dochádzka do centra taxíkom sa predražila z 3 až na 10 Eur za cestu. Teda o STOVKY PERCENT!!
obyvatelia z časti mesta za nadjazdom voziaci svoje deti denne do jaslí, materskej školy, základnej školy a pod., musia počítať s výrazne skorším odchodom ráno a neskorším príchodom popoludní. Teda výrazne menej voľného času a stres navyše.
v časti mesta za nadjazdom sa nenachádza žiaden obchod so základnými potravinami. Nieje tu pošta, úrad, ani poliklinika. Povedané inak, momentálne je z mesta bližšie na odpočívadlo pri rýchlostnej komunikácii R1, ako do časti mesta,v ktorej bývajú stovky obyvateľov a pracujú tisícky.
značná časť mesta má významne sťaženú dostupnosť lekárskej starostlivosti, príjazd hasičov v prípade požiaru, záchranky v prípade úrazu, akútnych zdravotných ťažkostí, MESTSKEJ POLÍCIE a hliadky  OO PZ v prípade potreby ich zásahu pri ohrození bezpečnosti, dopravnej nehode, alebo v akejkoľvek krízovej situácii, ktorá sa môže vyskytnúť. 
dostupnosť  bežných služieb je pre obyvateľov výrazne sťažená a minimálne sa im výrazne predražuje. Všetko si vyžaduje podstatne viac energie a inak voľného času, ktorý je ťažké nateraz zrátať. 
len dovoz jedla, pizze a pod. sa výrazne predraží. Zvýšené náklady zaplatí koncový zákazník, teda znovu poškodený občan.
cesta do a z práce sa ľuďom výrazne predražuje. POZOR! Aj keď je verejná doprava z časti pre občanov zadarmo, práve tu do bodky platí  staré známe – ČAS SÚ PENIAZE!!

Vyjadrite sa v diskusii, ako sa vás situácia reálne dotkla a v čom očakávate problémy. Ďakujeme.

Najbližšie sa zamyslíme nad tým, kto je za súčasný stav zodpovedný a kto mohol a z pozície svojej funkcie mal povinnosť, minimálne možnosť urobiť viac.

Pozrite si článok Okamžitým úplným uzatvorením nadjazdu každá sranda skončila – čo tento stav znamená pre občanov? aj na Sereď online – nezávislé internetové noviny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *